Activiteiten & Excursies in Sunny Beach

Sunny Beach is natuurlijk niet alleen uitgaan. Er is veel meer te doen! Door het lange strand en omgelegen excursie mogelijkheden hoef je je ook overdag niet te vervelen. Er is volop actie, maar ook voldoende relax mogelijkheden.

Chillen? Varen? Alles kan!

Bezoek een van de waterparken, maak een trip naar Istanbul of boek een actieve excursie. Spring bijvoorbeeld met een elastiek aan je been 65 meter naar beneden of ga los op de partyboat! Uitrusten doe je op een catamaran VIP-cruise met BBQ aan boord en de lekkerste drankjes, al day long! Of natuurlijk languit op het mooie strand van Sunny Beach aan de Zwarte Zee in de Bulgaarse zon.

Sunny Beach is toch meer dan alleen maar zon, zee en strand of het zwembad bij je hotel. Je hebt wel degelijk de mogelijkheid om de drukte te ontvluchten en je te verdiepen in de cultuur van de regio en al het moois dat het gebied te bieden heeft. Er zijn voldoende activiteiten in Sunny Beach, voor jong en oud. Het gaat dan om activiteiten in Sunny Beach zelf en de directe omgeving.

Jeep Safari staat in de Top 5

Bij de activiteiten in Sunny Beach staat in elk lijstje de jeep safari in de top 5. Dat kan niet anders. Je gaat dan in een open jeep de achterlanden van Sunny Beach in, off-road uiteraard. Pas dan zie je ook hoe fraai het achterland en de natuur is. Ook het Balkangebergte wordt aangedaan. Iets anders dat ook bij de leukste activiteiten in Sunny Beach hoort is het volgen van een duikexcursie. Je vertrekt dan vanaf Nessebar en Sozopol. Duiken doe je vervolgens op dieptes tussen de 18 en 22 meter in uiteraard de Zwarte Zee. Je moet het maar durven.

Heerlijk, een catamarancruise

Ook Blue Mountains excursies behoren bij de leukste activiteiten in Sunny Beach. Je ziet dan de architectonische hoogstandjes van Zherevna en brengt een bezoek aan de St Nicholas kerk. Ook het bijzondere plaatsje Silven wordt dan aangedaan. Met een catamarancruise zoek je naar de rust van de zee, al moet je zelf soms wel even ondersteunen tijdens de cruise op de Zwarte Zee. Leuk is dat je met een dubbeldekker van Sunny Beach naar de haven van Nessebar gebracht wordt. Daar start de catamarancruise. Bij de activiteiten in Sunny Beach die je echt gedaan moet hebben hoort ook een city walk tour dor Nessebar zelf, een plek die een plek heeft gekregen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nessebar is een Byzantijns stadje met een eigen Acropolis, om slechts een tipje van de ijsberg te onthullen.

Genieten in het water- of attractiepark

Overigens hoef je Sunny Beach niet per se uit om je te vermaken. Ook in de stad zelf is voldoende te beleven. Neem bijvoorbeeld het Action Aquapark, een waterpark dat zijn gelijke niet kent. Ook leuk is het Sunny Beach Luna Park, een bekend attractiepark en altijd goed voor een dag vol plezier. Ook een trekpleister in Sunny Beach is de kartbaan, als je op een volwaardig kartcircuit je wedstrijdjes maar moet zien te vinden. Ach, wat is er in Sunny Beach eigenlijk niet. Alleen al het bezoeken van alle horecagelegenheden zou een activiteit op zich zijn. Het is echter toch goed te weten dat wat betreft activiteiten in Sunny Beach er dus veel meet is dan alleen maar zon, zee en strand.

Nog meer activiteiten in Sunny Beach

4.3/5 - (7 stemmen)