Weer en klimaat

sunny beach weer

Je kunt dan wel een prachtig mooi strand hebben en hippe strandtenten, de weersgoden moeten dan wel meewerken uiteraard. Gelukkig is dat in Sunny Beach het geval, want zeker in de zomermaanden is het er heerlijk weer in Sunny Beach en dus goed toeven op de stranden. Sunny Beach heeft een warm zeeklimaat, aangeduid met de lettercode Cfa. Weet je wat dat betekent als je het tegenkomt. Met name de maanden april, mei, juni juli en augustus zijn zeer aangenaam in Sunny Beach, ideaal dus om dan je vakantie te boeken. In de winter wordt het wat minder koud in Sunny Beach in vergelijking met andere delen van het land, het kan er dan echter wel degelijk koel en grijs zijn. Het weer in Sunny Beach is al met al zeer aangenaam te noemen. Tijd een hotel te boeken.

Het weer in Sunny Beach is gewoon goed

Het weer in Sunny Beach is gewoon goed. Het is er niet te warm in elk geval, het is prima te doen. Kijken we naar de maanden april tot en met september, dan zien we dat het april maximumtemperaturen kent van 15 graden, voor mei is dat 21 graden. De maanden juni en juli hebben maximumtemperaturen van 25 en 27 graden, in augustus is dat nog steeds 27 graden. September tenslotte moet het doen met 24 graden. In de warmere maanden geldt voor mei 10 graden als minimumtemperatuur, in juni is dat 12 graden en in juli is dat 15 graden. Augustus en september doen het met minimumtemperaturen van 14 en 12 graden. Prima weer in Sunny Beach dus.

Water is gemiddeld 24 graden Celsius

Het is niet verwonderlijk dat de meeste uren zon per dag in juni, juli en augustus genoteerd worden met 9 uur in juni en 10 uren in juli en augustus. Je moet er rekening mee houden dat er in Sunny Beach ook regen kan vallen. In april bijvoorbeeld zijn er tien dagen met neerslag, voor mei zijn dat er gemiddeld negen. In juni en juli regent het gemiddeld 7 dagen per maand een tijdje, in augusts slechts zes uurtjes. Belangrijk is natuurlijk ook de watertemperatuur.

Heerlijk warm zeewater

In de wetenschap dat de zee wat langzamer opwarmt maar wel lang warm blijft kunnen we je vertellen dat de temperatuur van de zee in april nog aan de koele kant is met 10 graden. In mei is het al beter met 15 en in juni en juli is het water gemiddeld 22 en 23 graden. Augustus kent een gemiddelde watertemperatuur van 24 graden. Het water is dan dus ongeveer gelijk met de temperatuur buiten het water. De term verkoelende duik gaat dan ook niet altijd meer op. In totaal kent Sunny Beach 300 dagen met zon per jaar. De stranden zijn dus wel degelijk van waarde met het weer in Sunny Beach, want de temperaturen lenen zich er voor om heerlijk aan het strand te gaan liggen. Bruin worden lukt prima en de watertemperatuur is ook al uitstekend te noemen.

Het weer in Sunny Beach, Bulgarije

In ’t hoogseizoen is het weer in Sunny Beach erg aangenaam, vandaar de naam! De zon schijnt dan 10 uur op een dag en de temperatuur loopt op tot zo’n 30 graden.

De kans op neerslag is nihil. Buiten de maanden Juli en Augustus om, is het ’s nachts meestal wat frisser.

Klimaatinfo Sunny Beach

Maand: Juni Juli Aug Sept
Max Temp.: 25 27 27 24
Min Temp.: 12 15 14 12
Zonuren: 9 10 10 8