Camping Sunny Beach

Nee, voor de rasechte kampeerder heeft Sunny Beach eigenlijk helemaal niets te bieden. Misschien dat er ergens in de nabijheid van de badplaats nog een camping te vinden is, in Sunny Beach is nu ook de laatste camping gesloten. Wellicht dat iemand met wat grond je ruimte wil bieden om je caravan te plaatsen, anders kom je als campingliefhebber van een koude kermis thuis als Sunny Beach je reisbestemming is. Ook de laatste camping in Sunny Beach is inmiddels gesloten.

Vergelijk voor een betaalbare vakantie hier de beste vakantie aanbieders:

Ook de laatste camping in Sunny Beach is gesloten

Vroeger was dat wel anders, tien waren zeker de campings in Sunny Beach populair, al viel dat onder de Nederlanders nogal mee. Vergeet niet dat het met de caravan achter je auto toch al snel rond de 2500 kilometer rijden is. En dat is met de hedendaagse snelheid die je maximaal mag rijden met een sleurhut een heel lange reis. Er zijn echter mensen die dat juist prachtig vinden, zoals toch ook nog best veel mensen met de caravan naar Zuid Spanje gaan, ook een behoorlijke afstand. Zijn er in Spanje nog steeds voldoende campings, de camping in Sunny Beach is niet meer. Naar verluidt was camping Emona de laatste. De camping draaide al jaren niet meer.

Ook hotels, appartementen en vakantiehuizen zijn erg goedkoop in Sunny Beach

Dat de camping in Sunny Beach verdwenen is, heeft te maken met het enorme aanbod aan andere faciliteiten in de vorm van hotels, appartementen en vakantiehuizen maar vooral vanwege de prijzen van een verblijf in Bulgarije. Van oudsher ging je kamperen om een goedkoop verblijf te hebben ongeacht in welk land dat ook was. De kosten voor hotels, appartementen en vakantiehuizen liggen in Sunny Beach echter behoorlijk lager. Daardoor kon de camping met een lagere prijs amper nog het verschil maken. Dan pakken mensen toch liever het vliegveld en logeren ze voor iets meer maar met veel minder stress in een hotel in Sunny Beach. Of kiezen ze voor een appartement. En nog weer lager in de prijs gaan zitten was voor de campings geen mogelijkheid en niet reëel.

Kamperen kon verder prima aan de Zwarte Zee in Bulgarije

Online lees je nog wel de ervaringen van de kampeerders die vroeger- toen van Sunny Beach nog nooit iemand gehoord had en nog gewoon de Bulgaarse naam gebruikt werd- naar Bulgarije op vakantie gingen. Destijds was het nog een stuk goedkoper om te leven in Sunny Beach, terwijl ook de campingprijzen bijzonder laag waren. Met de jaren zijn de prijzen wel wat aangetrokken, nog steeds liggen ze op een zeer laag peil zeker afgezet tegen de prijzen die in de rest van Europa gevraagd worden. Bij gebrek aan een camping in Sunny Beach is het goed te weten dat je elders op dit platform de aanbieders van hotels, vakantiehuizen en appartementen kunt vinden. Kun je aan de hand van je eigen onderzoek beslissen op welke wijze je nu de reis naar Sunny Beach gaat aanvaarden.